Kleur ideeën slaapkamer kinderkamer werkkamer hal

Kleur ideeën voor entree, hal, gang en trappenhuis, slaapkamer, kinderkamer of werkruimte

Bekijk de mogelijkheden van kleur op de muur in deze voorbeelden van een kleuradvies (2007-2023) en doe kleur ideeën op:


Voorbeelden van kleur in de entree

een mosterdgele wand: een kleuridee voor in de entreeDeze entree heeft als blikvanger een achterwand met een verzameling Boeddhabeeldjes. Dit okergeel past goed in de sfeer van die oude beeldjes, maar maakt ook deze zijwand de moeite van het bekijken waard, zonder teveel de aandacht af te leiden.


mintgroene muren: een kleur idee voor in de halDit frisse groen onder de trap (en in de garderobe-nis) maakt van deze grote hal een harmonieus geheel. Het vloerkleed was al kleurig, de traploper sloot erbij aan, en de wand maakte het plaatje af zonder dat het bonter werd.


oud blauw geverfde plafondbinten: kleuridee voor in een witte halDeze hal werd opgefrist met een helder wit op de wanden en zeeblauw op de plafondbinten, passend bij de monumentensfeer van het oude pand. In de naastliggende keuken werd de zeeblauwe kleur doorgetrokken op dezelfde binten.


fris geel op de muur: kleuridee voor in een kille gangDe marmeren plavuizen maakten deze entree en gang kil, toen alles nog wit was. Daarom dit zonnige geel op het achterwandje en onder de trap: een wereld van verschil.


kleur ideeën voor de muren in een woonarkVoor de keuken, werkkamer en trap in dit woonschip werden drie kleuren gekozen, die in het trappenhuis samen zichtbaar zijn vanuit de werkkamer.


entree gang in zacht blauwgrijs met wit houtwerkIn deze hal een zacht blauwgrijs, waarbij het witte houtwerk mooi contrasteert. Het totaalplaatje oogt nu sjiek en rustig.


statig trappenhuis in Rijks-okergeelDit statige pand kreeg in de hal, het trappenhuis, de woonkamer en werkkamer kleuren uit de collectie Rijkskleuren, ontworpen voor het Rijksmuseum. Deze tint uit de collectie sloot mooi aan bij de granito vloeren en gaf de entree, het trappenhuis en de gangen warmte en sfeer.


- zie hier kleurvoorbeelden voor woonkamer en keuken -


trappenhuis in blauwtintenIn dit oude pand oogde de gang met de grijze marmeren plavuizen erg grauw. Door het gebruik van  drie heldere blauwtinten en een contrasterend helderwit - mooie paneeldeuren mogen opvallen - kregen gang, hal en trappenhuis allure.


klassiek gemberkleurige hal en trappenhuisEen mooi oud pand in een oude binnenstad, waar weinig licht binnenkomt in de entree en het trappenhuis. Door een klassiek mosterdgeel te kiezen bij de natuurstenen plavuizen konden we toch wat zonnigheid binnenbrengen. Een mooie kleur ter afwisseling van de blauwtinten die we kozen voor de woon- en de slaapkamer (zie hieronder  "Slaapkamers").


een steenblauwe en een zacht paarse muur: kleur ideeën voor in de entreeIn deze hal is steenblauw gecombineerd met een zacht paarsgrijs als tweede kleur. Het paars geeft extra sfeer, maar vraagt niet teveel aandacht.


blauwtinten en zandkleur: kleur ideeën voor in de halDeze entree kreeg twee blauwtinten en een zandkleur. Blauw en zand zijn hier samen te zien vanuit de woonkamer.


gele lambrisering en roomwit houtwerk: kleur ideeën voor in een klassiek trappenhuisDeze klassieke woning kreeg op verzoek van de eigenaar een klassiek geel op de lambrisering, met bijpassend marmoleum op de vloer. Het houtwerk werd roomwit.


gele lambrisering: kleuridee voor een modern trappenhuisHetzelfde huis kreeg een pittiger kleur langs de trap naar de kinderkamers. Met de zwart-wit foto's en het witte houtwerk werd de sfeer boven moderner, door de sterkere contrasten.


Moderne kleur Nude op de wanden: kleuridee voor in de halDeze "nude"-tint maakt dat het crème-witte houtwerk in deze hal frisser uitkomt dan toen alles nog wit was. Erachter in de woonkamer is een zachtgroene wand te zien. Door de afwisseling van deze kleuren zullen ze allebei langer meegaan.


Voorbeelden van kleur in de slaapkamer

Bekijk de mogelijkheden van kleur op de muur in deze voorbeelden van een kleuradvies in de slaapkamer en doe kleur ideeën op:


romantische slaapkamer in bruintinten op vloer en wandIn deze slaapkamer moesten zowel de muren als de gietvloer een nieuwe kleur krijgen.  De vloer was lichtgrijs, dat een wat kille sfeer gaf. We zochten een warme RAL kleur voor de vloer, die ook in de rest van het appartement goed te combineren viel met warme tinten. En als achterwand voor het romantische bed een kerriekleurig bruin dat helemaal 'verwarmend' werkt. De overige wanden kregen een neutrale zandkleur.


Hemelsblauwe wand achter het bed: mooi kleuridee voor in de slaapkamer.Deze slaapkamer kreeg een mooi bij de houten draagbalken én de vloer passende blauwtint achter het bed.


Zandkleur in de slaapkamer: kleuridee om een wand te verzachten.Tegenover dit blauw kreeg dezelfde slaapkamer nog een kleur. Dit vooral om de naar voren stekende kolom wat te verzachten. De neutrale kleur die we kozen vloeit voort uit de tinten in de vloer, waardoor de kolom inderdaad minder naar voren lijkt te komen. Missie geslaagd.


slaapkamer in rood en bijpassende blauwtint In dit huis was veel rood aanwezig, zoals hier op de vloer. Maar om de sfeer iets 'serener' te maken kozen we voor op de wanden een bijpassend blauw, in dezelfde tint als het glas van de kastenwand naast het bed.


slaapkamer en halletje in 2 tinten blauw In deze klassieke woning kreeg de slaapkamer een nachtblauwe wand, en op de oude balken en het lage wandje achter het bed een lichter blauw. In het gangetje is ook de lichte tint zichtbaar, met daarachter de klassieke mosterdkleur van het trappenhuis.


Wijnrood en olijfgroen achter en naast het bed: kleur ideeën voor in de slaapkamerDeze slaapkamer kreeg een sfeervol wijnrood achter het bed en een tweede wand in een zacht groen voor de (nacht)rust.


Diep paars op de muur: kleuridee voor in de slaapkamerOp deze slaapkamerwanden zat een oud-Engels groen behang. Begrijpelijk dat het heel anders mocht worden. Dit diepe paars geeft een sereen rustige sfeer.


Kleuren Lei en blauwgrijs: kleur ideeën voor in de gang en op de slaapkamermuurDe gangen op deze slaapverdieping kregen twee natureltinten. Waarvan één, een lichte lei-kleur, doorloopt tot in deze slaapkamer, op de wand links van de deur. Daarbij kozen we een contrasterend blauwgrijs, voor de wand naast het bed.


slaapkamer in wijnrood en zandkleurDe kleur ideeën voor deze slaapkamer zijn gebaseerd op de veelkleurige gordijnen. Daar zochten we vloerbedekking bij uit en een zelfde kleur en een contrastkleur voor op de wanden.


Kleur Lavendel achter het bed: ultiem kleuridee voor in de slaapkamerVan alle kleur ideeën voor de slaapkamer blijft lavendelblauw voor veel mensen de ultieme keuze. Hier in een mooi contrast met de donkere houten vloer.


- zie hier kleur ideeën in woonkamer en keuken -


Warm grijs op de muur achter het bed en een greige vloer: kleur ideeën voor in de slaapkamerDeze slaapstudio kreeg een paarsgrijze achterwand en een bijpassend grijsbeige vloer, die ook mooi aansluit bij het natuursteen in de aanliggende badkamer. Met als gevolg een stijlvol geheel.


Kleur Terra op de wanden: kleuridee voor in de logeerkamerEen zachte terratint voor in deze logeerkamer, met daarbij mooi kleurende gordijnen.


Kleur op de muur gelijk aan de kledingkast: kleuridee voor de slaapkamerIn deze logeerkamer ontstond eenheid door de wand te laten aansluiten bij de kleur van de kledingkast en daarbij een gordijnstof te kiezen met daarin ook een lichtblauwe weerschijn.


Warm paars en een natureltint op de muren: kleur ideeën voor de slaapkamerVan alle kleur ideeën voor een slaapkamer wordt deze  niet vaak gekozen. Maar hier durfde men het aan. Dit warme paars werd gecombineerd met een natureltint op de overige wanden.


Een rode en een zandkleurige muur: kleur ideeën voor in de slaapkamerIn deze slaapkamer met oude paneeldeuren overheerste het vele roomwit, waardoor er een wat oubollige sfeer hing. Vandaar bij het nieuwe behang een pittig rood en voor de rust ernaast een wand in een zandkleur, met linnenkleurige gordijnen. Het wit werd witter en de slaapkamer friste op.


EEn zacht zeeblauwe muur: kleuridee voor in de slaapkamerLicht zeeblauw en natuurlijke materialen maakten van deze nieuwbouwslaapkamer een kamer met sfeer.


Een lila wand achter het bed: kleuridee voor in een romantische slaapkamerHoe romantisch kan een slaapkamer worden, met een lila geschilderde wand en mooi kleurende accessoires? Ja, ook de man des huizes kon deze kleur ideeën voor in de slaapkamer waarderen.


Voorbeelden van kleur in de kinderkamer

Bekijk de mogelijkheden van kleur op de muur in de kinderkamer in deze voorbeelden van een kleuradvies en doe kleur ideeën op:


Oranje: kleur idee voor op de muur in een meisjeskamerIn deze meisjesslaapkamer een oranje en een hemelblauwe wand (foto hieronder). Met de oranje-gele vloerbedekking en de gordijnen werd het een harmonieus en vrolijk geheel.


Hemelblauw: kleuridee voor op de muur in de kinderkamerDe hemelsblauwe muur neutraliseert het effect van de oranje muren en maakt de totale sfeer rustiger.


Kleurencombinatie van Mint kleuren: kleur ideeën voor op de muren in een meidenkamerVoor deze meidenkamer twee mint-tinten. Een fris effect en met veel kleuren te combineren.


Aardekleuren: kleur idee voor in een babykamerGeïnspireerd door het gordijn kozen we voor deze babykamer een zachte, maar niet zoete aardekleur.


Blauw en geel: kleur ideeën voor op de muur in de kinderkamerIn deze smalle kinderkamer is op twee wanden zonnig geel aangebracht om licht binnen te brengen. Maar boven het verhoogde bed kwam een wit "venster", om het kamertje niet benauwd te maken. Ook de tegenoverliggende muur is wit gehouden. Aan het hoofdeinde van het bed kwam een mooi bijpassend blauw als contrastkleur.


Blauw en donkergeel: kleur ideeën voor op de muur in een kinderkamerDe bewoner van deze jongenskamer wilde flitsende, liefst rode muren. In overleg met zijn moeder werd echter gekozen voor flitsend blauw met geel-beige, omdat rood teveel onrust zou brengen. De donkergele muur legt verbinding met de vloerbedekking, waarin deze kleur terugkomt. Nu het plaatje compleet is, vindt zoonlief het resultaat toch mooi.


Blauw en metallic blauw op de muur: kleur ideeën voor in een jongenskamerDe jonge bewoner van deze kamer wilde blauw. Voor de afwisseling kreeg hij dan ook een blauwe en (links) een metallic-blauwe wand. Daarnaast ook nog een fotowand in kleur.


Blauwe muur en fotobehang: kleur ideeën voor een jongenskamerEn ook zijn broer is gek op blauw. En op New York. Om de sfeer voor hem niet te wild te maken, kozen we ook witte wanden en zwart-wit fotobehang.


Voorbeelden van kleur in de werkkamer

Bekijk de mogelijkheden van kleur op de muur in de werkkamer in deze voorbeelden van een kleuradvies en doe kleur ideeën op:


Lentegroen: fris kleuridee voor in de werkkamerVoor deze werkkamer zochten we een lentegroen, een prima kleur om bij te werken. En de poster maakte de frisse sfeer helemaal af.


Donkerblauw en een natureltint op de muur: mooie kleur ideeën voor in de hobbykamerDeze werk- en hobbykamer met mooie donkerhouten meubelen kreeg een diepblauwe achterwand, waartegen het hout extra mooi uitkomt. Daarnaast op de overige wanden een natureltint, om een koele sfeer te voorkomen.


Paars op de muur: kleuridee voor in de werkkamerDe paarstint op de wand van deze op een vide gelegen werkkamer contrasteert mooi met de zwart-witte stoelen.


- zie hier kleurvoorbeelden in woonkamer en keuken -


Werkruimte tekstbureau in groen en zwartDeze werkruimte aan huis mocht een geheel eigen sfeer krijgen. Dit frisse groen houdt het hoofd helder. Gecombineerd met zwart, werd het toch een kantoorruimte.


De eigenaar van dit adviesbureau zocht voor haar nieuwe behuizing een sfeervolle, maar zakelijke kleur als aanvulling op het zachtgeel van het bestaande houtwerk. De schoorsteen in een bij het geel passend crème-wit maakt het geheel contrastrijk en sfeervol.


In de nieuwe behuizing van deze stichting voor maatschappelijke opvang domineerde het rood van de vloer de sfeer behoorlijk. Vanwege de doelgroep van de opvang werd rust inbrengen het uitgangspunt van het kleuradvies. Gekozen is daarom voor een blauwgroen, dat met alle grijzen in het gebouw een mooi geheel vormt. De kasten van sloophout in groen- en roodtinten zorgen voor de verbinding. Een gewaagde keuze, die goed heeft gewerkt. Want de sfeer werd kleurrijk, maar harmonieus en huiselijk.


Dit kinderdagverblijf was door de architect destijds ingekleurd vanaf de tekentafel. Met logica, maar met de kleine meubels erin oogden de wanden veel te hoog. Dat moest dus anders: rust voor de kinderen stond voorop. Daarom kozen we vier modern ogende pasteltinten, evenwichtig verspreid door het gebouw. In deze "huishoek" kreeg de uitbouw een turquoise tint, om de hoge wand erachter optisch te breken.


N.B. Gekleurde wanden kunnen op beeldscherm indringend overkomen.
In alle ruimtes is naast de gekleurde wanden voor voldoende lichte of witte wanden gezorgd, die zijn echter op foto minder goed over te brengen.
Maar ook alleen zachte kleuren kunnen veel betekenen voor een ruimte.

- naar menu -