Ervaren kleuradviseur interieur

kleurinspiratie voor ervaren kleuradviseur, uit de natuur, voor het interieur

Voorkleur is....

Een kleur-adviesbureau voor interieur (binnen) en huis (buiten), in de persoon van Erna Schmidt, ervaren kleuradviseur, actief sinds 2007.

Via Voorkleur kan ik mijn passie voor kleur en mijn inlevingsvermogen inzetten om anderen te helpen hun kleurkeuzes te maken. Mijn belangrijkste instrument daarbij is mijn fijngevoeligheid voor kleur en sfeer.
kleuradviseur interieur met ervaring, Erna Schmidt

Daarnaast heb ik veel ervaring met kleurtoepassing in en aan huis, vanuit een levenslange fascinatie voor het beïnvloeden van ruimtes met kleur. De daarvoor benodigde kennis over kleur heb ik opgedaan in kunstzinnige opleidingen en beoefening van schilderkunst en illustratiewerk.

Voordat ik mij als kleuradviseur vestigde, werkte ik als adviseur op het gebied van scholing en werk.
In 2003 nam ik echter mijn eigen loopbaan onder handen en koos ik voor een invulling waarbij ik naast dienstverlenende kwaliteiten ook mijn creativiteit kan inzetten.

Wat typeert mijn werkwijze als ervaren kleuradviseur?

Ik sta zonder oordeel open voor iedere inrichting, stijl en smaak die ik aantref bij mijn klanten. Ik kan mijn eigen kleur-voorkeur volledig buiten beschouwing laten.
Mijn enige eigen wens voor het resultaat van een kleuradvies is dat het recht doet aan het huis, de inrichting en de kleur-voorkeur van de klant. Ik kan mij na afloop dan verheugen op het resultaat, in dát huis, voor díe bewoners.

Ook heb ik een brede blik: ik overzie wat een ruimte nodig heeft om beter tot zijn recht te komen. Ik focus niet op de details, maar ben wel precies in het kiezen van de juiste kleuren. Een harmonieus totaalbeeld is waar ik naartoe werk.

Zie voorbeelden van een harmonieus interieur, na mijn kleuradvies
voor de woonkamer en voor andere ruimtes.

Een goede kleurtoepassing in huis kan een nieuwe inrichting of een verbouwing onnodig maken.
Ook voorkomt een ervaren kleuradviseur dat verkeerde keuzes in het interieur gemaakt worden en er onnodig overgeschilderd moet worden.
Daarom past kleuradvies in mijn visie dat mooi wonen kan samengaan met een duurzaam gebruik van materialen.

De methode waarmee ik mijn loopbaan deze wending gaf ? Creatieve loopbaanplanning
Voorkleur adviseert onafhankelijk van verffabrikanten of -leveranciers.

inspiratie uit de natuur voor kleuradviseur interieur Erna Schmidt