Entree/trappenhuis Slaapkamer Kinderkamer Werkkamer

Kleuradvies van Voorkleur in entree en trappenhuis


mosterdgele wand in entreeDeze entree heeft als blikvanger een achterwand met een verzameling Boeddhabeeldjes. Dit okergeel past goed in de sfeer van de oude beeldjes, maar maakt ook deze wand de moeite van het bekijken waard, zonder teveel de aandacht af te leiden.


Dit frisse groen onder de trap (en in de garderobe-nis) maakt van deze grote hal een harmonieus geheel. Het vloerkleed was al kleurig, de traploper sloot erbij aan, en de wand maakte het plaatje af zonder dat het bonter werd.


Voor de keuken, werkkamer en trap in dit woonschip werden drie kleuren gekozen, die in het trappenhuis samen zichtbaar zijn vanuit de werkkamer.


Deze hal werd opgefrist met een helder wit op de wanden en zeeblauw op de plafondbinten, passend bij de monumentensfeer van het oude pand. In de naastliggende keuken werd de zeeblauwe kleur doorgetrokken op dezelfde binten.


De marmeren plavuizen maakten deze entree en gang kil, toen alles nog wit was. De zonnigheid van dit geel op het achterwandje en onder de trap maakt een wereld van verschil.


entree gang in zacht blauwgrijs met wit houtwerkIn deze hal een zacht blauwgrijs, waarbij het witte houtwerk mooi contrasteert. Het totaalplaatje oogt sjiek en rustig.


statig trappenhuis in Rijks-okergeelDit statige pand kreeg kleuren uit de collectie Rijkskleuren, ontworpen voor het Rijksmuseum. Deze tint sloot mooi aan bij de granito vloeren en gaf de entree, het trappenhuis en de gangen warmte en sfeer.


trappenhuis in blauwtintenIn dit oude pand oogde de gang met de grijze marmeren plavuizen erg grauw. Met drie heldere blauwtinten en een contrasterend helderwit - mooie paneeldeuren mogen opvallen - kregen gang, hal en trappenhuis allure.


klassiek gemberkleurige hal en trappenhuisEen mooi oud pand in een oude binnenstad, waar weinig licht binnenkomt in de entree en het trappenhuis. Door een klassiek mosterdgeel te kiezen bij de natuurstenen plavuizen konden we toch wat zonnigheid binnenbrengen. Een mooie kleur ter afwisseling van de blauwtinten die we kozen voor de woon- en de slaapkamer (zie hieronder  "Slaapkamers").


In deze hal is steenblauw gecombineerd met een zacht paarsgrijs als tweede kleur. Het paars geeft extra sfeer, maar vraagt niet teveel aandacht.


Deze entree kreeg twee blauwtinten en een zandkleur. Blauw en zand zijn hier samen te zien vanuit de woonkamer.


Deze klassieke woning kreeg op verzoek van de eigenaar een klassiek geel op de lambrisering, met bijpassend marmoleum op de vloer. Het houtwerk werd roomwit.


Hetzelfde huis kreeg een pittiger kleur langs de trap naar de kinderkamers. Met de zwart-wit foto's en het witte houtwerk werd de sfeer boven moderner, door de sterkere contrasten.


Deze "nude"-tint maakt dat het crème-witte houtwerk in deze hal frisser uitkomt dan toen alles nog wit was. Erachter in de woonkamer is een zachtgroene wand te zien. Door de afwisseling van deze kleuren zullen ze allebei langer meegaan.


terracotta wand achter kapstokEen warme binnenkomer: terracotta. Mooi bij het donkere hout van de kapstok.


Kleuradvies van Voorkleur in de slaapkamer


Deze slaapkamer kreeg een sfeervol aubergine-rood achter het bed en een tweede wand in zacht olijfgroen voor de (nacht)rust.


Op deze slaapkamerwanden zat een oud-Engels groen behang. Begrijpelijk dat het heel anders mocht worden. Dit diepe paars geeft een sereen rustige sfeer.


De gangen op deze slaapverdieping kregen twee natureltinten. Eén daarvan, een lichte lei-kleur, loopt door tot in deze slaapkamer, op de wand links van de deur. Daarbij kozen we een contrasterend blauwgrijs, voor de wand naast het bed.


slaapkamer in wijnrood en zandkleurHier zochten we bij de veelkleurige gordijnen vloerbedekking uit en een zelfde kleur en een contrastkleur voor op de wanden.


Lavendelblauw blijft de ultieme slaapkamerkleur voor veel mensen. Hier in een mooi contrast met de donkere houten vloer.


Deze slaapstudio kreeg een paarsgrijze achterwand en een bijpassend grijsbeige vloer, die ook mooi aansluit bij het natuursteen in de aanliggende badkamer. Het bed werd antracietgrijs en het geheel kreeg stijl en werd bijzonder sfeervol.


Een zachte terratint voor in deze logeerkamer, met daarbij mooi kleurende gordijnen.


In deze logeerkamer ontstond eenheid door de wand te laten aansluiten bij de kleur van de kledingkast en daarbij een gordijnstof te kiezen met daarin ook een lichtblauwe weerschijn.


Niet iedereen houdt van paars, maar hier durfde men het aan. Dit warme paars werd gecombineerd met een natureltint op de overige wanden van deze slaapkamer.


In deze slaapkamer met oude paneeldeuren overheerste het vele roomwit, waardoor er een wat oubollige sfeer hing. Bij het nieuwe behang kwam een pittig rood en voor de rust ernaast een wand in een zandkleur, met linnenkleurige gordijnen. Het wit werd witter en de slaapkamer friste op.


Licht zeeblauw en natuurlijke materialen maakten van deze nieuwbouwslaapkamer een kamer met sfeer.


Hoe romantisch kan een slaapkamer worden, met een lila geschilderde wand en mooi kleurende accessoires? Ja, ook de man des huizes kon het waarderen.


slaapkamer in rood en bijpassende blauwtint In dit huis was veel rood aanwezig, zoals hier op de vloer. Om de sfeer iets 'serener' te maken kozen we voor op de wanden een bijpassend blauw, in dezelfde tint als het glas van de kastenwand.


slaapkamer en halletje in 2 tinten blauw In deze klassieke woning kreeg de slaapkamer een nachtblauwe wand, en op de oude balken en het lage wandje achter het bed een lichter blauw. In het gangetje is ook de lichte tint zichtbaar, met daarachter de klassieke mosterdkleur van het trappenhuis.


Kleuradvies van Voorkleur in de kinderkamer


In deze meisjesslaapkamer een oranje en een hemelblauwe wand (foto hieronder). Met de oranje-gele vloerbedekking en de gordijnen werd het een harmonieus en vrolijk geheel.


De hemelblauwe muur neutraliseert het effect van de oranje muren en maakt de totale sfeer rustiger.


Voor deze meidenkamer twee mint-tinten. Een fris effect en met veel kleuren te combineren.


Geïnspireerd door het gordijn kozen we voor deze babykamer een zachte, maar niet zoete aardekleur.


In deze smalle kinderkamer is op twee wanden zonnig geel aangebracht om licht binnen te brengen. Boven het verhoogde bed een wit "venster", om het kamertje niet benauwd te maken. De tegenoverliggende muur is ook wit gehouden. Aan het hoofdeinde van het bed een mooi bijpassend blauw als contrastkleur.


De bewoner van deze jongenskamer wilde flitsende, liefst rode muren. In overleg met zijn moeder werd gekozen voor flitsend blauw met geel-beige, omdat rood teveel onrust zou brengen. De geel-beige muur legt verbinding met de vloerbedekking, waarin deze kleur terugkomt. Nu het plaatje compleet is, vindt zoonlief het resultaat gelukkig ook mooi.


De jonge bewoner van deze kamer wilde blauw. Voor de afwisseling kreeg hij een blauwe en (links) een metallic-blauwe wand. Daarnaast ook nog een fotowand in kleur.


En ook zijn broer is gek op blauw. En op New York. Om de sfeer voor hem niet te wild te maken, kozen we ook witte wanden en zwart-wit fotobehang.


Kleuradvies van Voorkleur in de werkkamer


Voor deze werkkamer zochten we een lente-groen, een prima kleur om bij te werken. De poster maakt de frisse sfeer helemaal af.


Deze werk- en hobbykamer met mooie donkerhouten meubelen kreeg een diepblauwe achterwand, waartegen het hout extra mooi uitkomt. Op de overige wanden een natureltint om een koele sfeer te voorkomen.


De paarstint op de wand van deze op een vide gelegen werkkamer contrasteert mooi met de zwart-witte stoelen.


Opmerking: Gekleurde wanden komen op beeldscherm indringender over dan in de werkelijkheid. In de werkelijke ruimtes is naast de gekleurde wanden voor voldoende neutrale (lichte of witte) wanden gezorgd. Op foto zijn die minder goed over te brengen.
Maar ook alleen zachte kleuren kunnen veel betekenen voor een ruimte.

(Naar boven)